27. juuni 2013

"Ma leian su, Sky" - Joss Stirling


Tegu on sarja I raamatuga.

Minu lemmiklõik raamatust, siis kui Sky ja Zed Halloweeni ajal kohtingul käisid: ˮTa naeratas,˶ See on suur väljakutse kui su luukere kostüüm seljas on. Kas sa tead, et sa särad kuuvalguses? Ükski mu kohtingukaaslane pole seda varem suutnud. ̋ ˮ

Juttu tuleb hõimust, keda kutsutakse Savantiteks. Ei ole need vampiirid, nõiad, libahundid või midagi taolist, millest enamasti kirjutatakse. Savantid on eriliste annetega inimesed, kelle elueesmärk on leida oma hingeleidja ehk hingesugulane, kellega nad kokku kuuluvad ja täiustavad teineteist.

Peategelasteks on Sky ja Zed ning teemaks nende kahe erineva maailma põrkumine. Sky on juba lapsepõlvest saadik raskustega kokku põrkunud, sest vanemad hukkusid tulekahjus ning traumaatiline elurada jätkus edasi. Tüdruk ei teadnud oma nime ega sünnipäeva. Sky ei lootnud ilusale elule, kuid õnneks õnn naeratas talle. Jõuame siis Zed’i juurde, kes on kooli pahapoiss ja suur südametemurdja. Zed oli noorim vendadest, armastavast perekonnast ning armastas sporti. Võrreldes Sky eluga, kõlas Zed’i elu nagu magus mesi.

Ma leian su, Sky on väärt raamat, väga emotsionaalne ja kaasahaarav, loen kindlasti teist korda veel.


Lühikokkuvõte raamatust leiate veel SIIT!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar