27. juuni 2013

"Viin su endaga, Phoenix" - Joss Stirling

˶Mu süda jättis tema ilmet nähes lööke vahele. See ei olnud nüri klaasistunud pilk, nagu tavaliselt mu ohvritel – tema oli millegi pärast toimuvast teadlik, raev silmades põlemas."

Raamat on jätk "Ma leian su, Sky" raamatule, kuid tegevus toimub Londonis ning seega täiesti teises keskkonnas.

Teine raamat on veel ohtlikum ja intensiivsem kui esimene raamat. Seekord on teose keskpunktis Zedi vend Yves ja tema hingeleidja Phoenix. Yves ei osanud aimata, et leiab varaste seast oma hingeleidja ning päästa, tänu millele peab ta mängu panema kogu oma kavalused ja oskused. Erinevalt esimesest raamatust, kus peategelasel Sky’l polnud aimugi oma päritolust, siis teises raamatus Phoenix vähemalt teadis, kes ta ema on, enda nime ning oma võimed. Phoenixil oli raske uskuda, et hingeleidja legend osutus tõetruuks. Phoenix kuulus varaste kommuuni, keda juhtis Seer. Kõik mida nad varastasid, pidid nad Seer’ile tooma üüri eest, et neil lubataks selles kommuunis elada.

Raamatus kohtuvad kaks Savanti maailma, hea ja halb, kes siis esikohale jääb? Loe või vaiki. Igastahes põnevust ja keerukust on rohkem kui esimeses raamatus. Loodame varsti lugeda triloogia kolmandat raamatut eesti keelses tõlkes.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar