29. juuni 2013

"Hetk enne homset" - Kaja Sepp

Tsiteerin raamatu tagakaanelt:"Kas on vale, kui ema otsustab uues abielus uue lapse saada? Miks pole inimesed sellised, nagu nad end välja näitavad? Millist hinda tuleb maksta edu eest Superstaari-saates? Kuidas saada üle esimese armastuse valust? Miks sõbrad reedavad? Suuri küsimusi jagub, kuid 15-aastane Erle ei tea veel vastuseid..."

Tegu on 2012. aasta noorteromaanivõistluse võidutööga ja peale lugemist julgen öelda, et see teos on oma koha vääriline.

Raamat räägib 15. aastasest Erlest, kelle ema ja kasuisa ostavad maale suvekodu. Maal suvitades tutvub ta ka teiste külanoortega, kellega läbikäimine avab tema jaoks täiesti uue maailma, näidates linnatüdrukule ka maaelu pahupoolt.  Juttu tuleb veel muidugi armumisest, armuvalust, sõpradevahelisest reetmisest ja paljust muustki. Saab selgeks, kes on tõelised sõbrad, kelle peale saab alati loota, aga ka see, et vahest ei ole inimesed sellised, kellena end näitavad.

Teos oli väga kaasahaarav ja kerge lugemine, pani kaasa elama noorte seiklustele ja muredele. Soovitan raamatut nii noortele, kui ka täiskasvanutele, sest võib-olla selle lugemine aitab täiskasvanutel paremini mõista teismeliste hingeelu.




2 kommentaari:

  1. Aitäh nii heade sõnade eest! Ja üldse, see on vist esimene arvustus minu raamatu kohta :)

    VastaKustuta